Начало Блог Помощ при гледане на новороденото бебе

Помощ при гледане на новороденото бебе

(Време за четене: 2 минути и 7 сек)
Абонирай се
Help when looking at a newborn baby

Новите родители с първо бебе, може би се чудят как да бъдат перфектни. Те едновременно се учат на ежедневни дела и почти не остава време да намерят време за партньора си и себе си.

Често мислим, че ще се справим отлично, но когато бебето дойде, реалността през първите няколко месеца, често се оказва изтощителна мисия.

За съжаление, в нашето общество сме обусловени да приравняваме молбата за помощ с признаване на слабост. Когато, обаче няма срам да потърсим съдействие от другите, тогава насреща се явяват Bavachki.bg.

Добрата новина е, че всеки, който се грижи за вас, наистина иска да ви помогне в новата роля на родители. Така, докато бебето пристигне, може да е трудно да разберете колко точно помощ ще ви е нужна. И така, как да преживеем всичко, което родителството ни хвърля, когато пристигне новороденото бебе? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да бъдете здрави в тези ранни дни.

Пазете семейния календар

Наличието на достъпен календар означава, че вие и семейството / приятелите може да планирате, помощта в изобилие. Това е особено важно, през първите седмици и когато се нуждаете от допълнителна подкрепа.

Планирането на семейни хранения може да е голям стрес. Какво може да се вземе от фризера и може ли някой да направи лазаня веднъж седмично? Кои нощи ще се почерпите с едно „отнемане“ на ангажимента да дежурите? След като отговорностите и ангажиментите са записани, може да делегирате хранене за всеки, който е наоколо, за да помогне в ранните дни.

Дали някой помага с другите ви деца, докато се справите, през първите няколко седмици? Уверете се, че това важи и в календара. Записвайки го, за да видят всички.

Това също е огромна помощ за новата мама. Така, не трябва да мислим за графика отново и отново. Тези ранни дни са преизпълнени с безсъние и с по-малко сила на мозъка, необходима за планиране на по-доброто!

Напишете домакински задачи

Ако имате конкретни задачи по домакинството, които трябва да бъдат завършени, запишете ги, за да ви видят и помощниците.

Като алтернатива може да наградите помощниците си с подаръци. Да помолите приятелите да ви осигурят услуга по почистване на къщата или допълнителен чифт ръце, за да се грижите за по-големите деца. Защо не и кратка дрямка?

Трудно е за някои майки да приемат помощ от други. Често, те са свикнали да правят сами нещата или наистина харесват най-добре собствените си методи. За първи път на майката е трудно да разбере, че наистина не може да направи всичко.

Независимо, дали става въпрос за вашата собствена майка, свекърва, сестра или семеен приятел, бъдете готови да се „наклоните“ към стандартите за малко. Добре е, ако по-големите деца имат вече изградени навици. Така например ставане в 7:45, а лягането в 7:30. И животът ще продължи, ако чиниите не са подредени в съдомиялната машина в реда, в който ги предпочитате.

Нека приятелите и семейството ви се насладят на дните с вас.

Резервирайте предварително приятелите, семейството си или дори детегледачка, за да ви помогне с бебето. Добре е да има винаги някой, на когото да разчитате.

Хората осъзнават, колко е трудно да излезем от вратата с новороденото бебе. Наемането на детегледачка означава, че няма да се карате кой да гледа децата в последния момент. Не забравяйте, че всички обичат малко гушкане с новородено, така че не се чувствайте зле да питате и сред близките.

Добра идея е да се регистрирате в платформа за почасово гледане на деца или целодневно гледане на деца. Това може да направите и от официалната страница на сайта: https://www.bavachki.bg, още преди бебето да пристигне.

И накрая, не бъдете толкова сурови към себе си. Поговорката „не можеш да излееш от празната чаша“ не е по-вярна и смислена, отколкото когато дойде новият член на семейството. Приемането на помощ, може да ви даде време, в което да се погрижите за себе си и дори да имате време за всички.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 26.04.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още