Начало Блог Игри за деца, които възпитават

Игри за деца, които възпитават

(Време за четене: 3 минути и 6 сек)
Абонирай се
Games for children who educate

Игри за деца!

Играта е един от най-важните начини, чрез който децата учат. Тя подкрепя формалното учене по-късно в детството, но също така дава възможност на всяко дете да развие собствената си стойност.

Играта засилва концентрацията, която е от съществено значение за успешното бъдеще на подрастващия човек. Тя подкрепя всичко - от ученето на социалните взаимодействия и нормите, до началото на научното мислене.

Намери детегледачка тук и сега с нас на Бавачки.bg.

Играта е особено важна за по-малките деца! Тя е в основата на детското развитие от гледна точка на езика, емоционалната интелигентност и регулиране, творчеството и интелектуалното мислене.

Какво е Игра?

Преди да помислим кои дейности са най-добри за подпомагане на децата да учат, чрез игра, нека се обърнем към това: какво е играта?

Игрите трябва да:

• Бъдат забавни и приятни;

• Нямате поставени цели;

• Бъдете спонтанни и доброволни;

• Включва се активна ангажираност;

• Включва се елемент на размишление.

Някои дейности обаче имат по-голям потенциал за игра, отколкото други. Възрастният осигурява пространство, ресурси и време. Ние наричаме това „покани за игра” - и те се отнасят сега в нашата класация топ 15.

1. Пясък

Пясъчната игра е фантастична възможност за основите на научното и развитие на самочувствие и физическото развитие. Скупинг, копаене, изливане и пресяване, учат децата как работят нещата, като същевременно изграждат мускулите и координацията. Тук става въпрос за работа в екип, споделяне и социални умения.

2. Водна игра

Подобно на пясъчната игра, водната игра позволява на децата да експериментират в безопасна среда с основни понятия като обем. Освен това, водната игра е чудесна за обучителни действия.

3. Игри с пластелин

Пластелинът изглежда елементарен, но учи децата на много. В него има заложен огромен потенциал. Такъв укрепва пръстите на малчуга, но и прави подготовката му за цял живот, учи на фини двигателни умения, креативност и координация с ръцете и очите. Добавете в играта няколко мъниста за фини двигателни упражнения, или накарайте децата да нанизват мъниста по дължини на тънки ивици пластелин, оформен като спагети.

4 Превръзка на очите за ролева игра

Оставете децата да се развихрят с куп дрехи и реквизит. След малко ще откриете лекари, ветеринари, медицинска сестра, астронавт, готвач или специалисти. Нека въображението им се развихри. Това помага на децата да започнат да осмислят света на възрастните, ролите и интересите, както и да стимулират социалното взаимодействие. Не на последно място, превръзката спомага за укрепване аспектите на самообслужване, които са от съществено значение за живота в началното училище.

5. Игра с кукли

Тук съвсем не става единствено дума за натруфените кукли. Тук може да осигурите герои под формата на мини-фигури, които позволяват на децата да развиват своята социална игра. Това насърчава въображението и изразяването (етикетирането) на чувства.

6. Рисуване

Когато децата рисуват по платно, това им позволява да усетят своя свят по чувствен начин и да развият себеизразяване, като в същото време развиват умения за писане. Освен това е покана да научат повече за цветовете, смесването им и доброто старинно подреждане!

7. Пъзели и конструктори

Играе се с блокове, пъзели и сортиращи фигури, които поставят основите на пространственото мислене, логическото мислене, подреждането и разпознаването на различни форми, размери и цветове.

8. Музика, танци и пеене

Пеенето и музиката допринасят в голяма степен за развитието на езика и формиране на основата на грамотните умения, както и на основни математически понятия като преброяване. Освен това те започват да развиват ритъм, като същевременно подобряват уменията си за слушане. Танцуването помага на детето да развие сила, координация и гъвкавост.

9. Въображаема игра

Всички пиеси трябва да са създадени с въображение, но ние имаме предвид вида на играта, която естествено идва с много деца. Оставете малко дете с произволен подбор на обекти и скоро ще ги намерите изгубени в един свят на размисъл. От съществено значение е да се даде време и пространство на детето за въображение. Това развива тяхното въображение, което е важно за уменията за ограмотяване и интелектуалното мислене. Освен това, увеличава самочувствието, както и разбирането на света около тях, както и способността да се справя със скуката.

10. Бягане, скачане, катерене, люлеене

Малките деца увеличат доверието си, както и да развият своята устойчивост чрез поемане на рискове. Разбира се, огромните моторни умения също имат силен тласък.

11. Игра, сред природата

Природата с цялата й прелест – птици и растения помага на децата да станат по-независими и любознателни.

12. Сензорно възпроизвеждане

Накратко, сензорната игра е всяка игрална дейност, която включва докосване, мирис, вкус, зрение и слух. Тя може да бъде чиния от желе, водни мъниста, лед, оризова дъга или дори малки вани. Сензорната игра стимулира изследването и изгражда блоковете на науката и изследванията.

13. Основни настолни игри

Има толкова много настолни игри, които са достъпни, дори и за най-младите играчи. Последните трябва да бъдат възприети - не само заради забавния им фактор, но и за техния учебен потенциал. В допълнение към темите за числата, цветовете, формите и ранните фонетични игри, тези забавления са жизненоважни за споделянето на децата.

14. Готвене

Готвенето и преструването на готвене, сервиране или продавачи и купувачи в магазини са страхотни сценарии за игра на деца. Самото готвене съчетава елементи на сензорна игра, математически понятия, домашна безопасност и следващи процеси. Представете си, че магазините за готвене, сервиране и играчки също преподават основни математически идеи, както и социално взаимодействие и как да бъдете внимателни към другите.

15. Картонена кутия

Да наистина! Скромната картонена кутия е една от най-невероятните покани за игра. Дали това ще бъде къща, кола, дом за цяло семейство? Осигурете парчета плат, възглавници, моливи и хартиени чинии и ги гледайте как изследват своя свят. Влезте във въображението им и започнете да мислите като инженер.

Вярваме, че вашите деца заслужават най-добрата грижа. Ето защо детегледачката трябва да е лично проверена и избрана от нашето семейство bavachki.bg за вашето семейство.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 19.04.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още