Начало Блог Физическа активност и малките деца

Физическа активност и малките деца

(Време за четене: 2 минути и 52 сек)
Абонирай се
Physical activity and young children

Ежедневната физическа активност е добра за малките деца по много начини. Когато се забавлявате и сте част от играта на детето си всичко е приятно и забавно.

Ежедневна физическа активност: съсредоточаване върху забавлението

Когато избирате физическа активност за бебета, малки деца и деца в предучилищна възраст, съсредоточете се върху забавните дейности.

Ако децата се наслаждават на това, което правят, те ще продължат да го правят. И физическите дейности, в които децата се наслаждават, увеличават способността да се движат добре.

Физическата активност може да бъде част от ежедневната игра на детето и може да започне твърде рано в живота.

Физическа активност за деца 0-2 години

Бебетата на възраст 0-12 месеца се нуждаят от много възможности за свободно движение, стига да са в безопасна среда. Околната среда, насърчава детето да изследва и развива уменията си. В най-ранна детска възраст пълзене, сядане, търкаляне са достатъчна активност.

Вашето дете може да бъде активно вътре и навън. Да е навън може да осигури безкрайни възможности за използване на мускули, да мислиш творчески и да научиш повече за околната среда.

Преди бебето да може да ходи

Дори малките бебета обичат да се простират и да играят. Голямо одеяло на пода (или на тревата навън) и време прекарано лежейки по корем, може да бъде безопасно за практикуване да вдига глава. Това помага да се развият силни мускули. Някои педиатри препоръчват най-малко 30 минути лежене по корем, разпределени на няколко части през целия ден.

С одеяло на земята или на пода също е чудесно място за бебето да се научи да се търкаля, пълзи и седи. Ако поставите играчка на това място, така насърчавате бебето ви да положи допълнителни усилия, за да ги достигне. Това може да помогне за физическото развитие.

Ярки цветове, чертежи на точки или квадратчета или звезди, лъскави повърхности, променящи се текстури и различни звуци могат да представляват интерес за вашето дете. Затова не винаги е крайно належащо да купувате скъпи играчки, а може да ползвате от нещата в дома, които не представляват заплаха.

Ако поставяте бебето на пода, не забравяйте да отстраните потенциални опасности на нивото на бебето.

Когато бебето започва да ходи

Това е чудесно време да търсите обекти и дейности, които насърчават движението. Например, когато помагате на детето да изкачи стълбицата на местната детска площадка, вие изграждате самочувствието и баланса му. Вие също така подготвяте пътя за детето само да се изкачва по стълбите в бъдеще.

Играейки с детето си може да хвърляте малка топка, докато се учи да тича, да скача, да танцува и да го насърчавате да продължи.

Физическа активност за деца 2-5 години

Децата в предучилищна възраст имат нужда от достатъчно време, за да се разхождат и да играят. Дворци, училищни детски площадки, празни спортни площадки, игрища за приключения, училищни площадки, паркове, пътеки и плажа са чудесни места за деца на тази възраст.

Ето някои идеи за физически забавления:

Използвайте голяма, мека топка, за да практикувате улавянето, удрянето, подскачането и ритането. Започнете с нещо малко и лесно като държите малка топка за тенис. Когато пространствата не са безопасни топката може да поставите в навит чорап.

Някои игри, включват различни видове движения. Например, накарайте детето си да преследва мехурчета, да ходи по линиите на тебешир, да събира черупки и да скача над локви или пукнатини в земята.

Възпроизвеждайте различни видове музика или звуци с глас, или инструменти. Това може да насърчи танцуването и чувството за ритъм.

Измислете няколко разходки и бягате с детето си. Може да лудеете заедно имитирайки маймуна, да скачате като зайче или да пляскате като птица.

Когато детето ви е готово, нека опита да кара колело, скутер или триколка под ваш надзор. Може също така да се радва да играе с тласкащи играчки като камиони, колички на кукли и играчки за косене на трева.

Оставете автомобила у дома и ходете до местната библиотеката, парка или магазините пеша и без количката.

От колко физическа активност има нужда детето ви?

Децата и предучилищна възраст трябва да бъдат физически активни всеки ден в продължение на най-малко три часа, разпределени през целия ден. Това трябва да включва енергийна игра като бягане или скачане.

Организирана физическа активност и спорт

Кога е точното време да запишете детето си за организиран спорт?

Ако вашето по-малко дете се интересува от организирания спорт, си заслужава да потърсите неконкурентен спорт. Някои спортове предлагат модифицирани версии за деца в предучилищна възраст. Други опции могат да бъдат танци, гимнастика или плуване.

С модифицираните програми за спорт и младши физически дейности фокусът обикновено е да въвеждат децата в структурирани спортове, да развиват физически и социални умения и да накарат всеки да се развива. Това е от полза, защото няма нужда да караме малките деца да прилагат перфектна техника или да печелят и губят. За тях е по-важно да се научат да се забавляват с играта, да бъдат активни и да тренират усилено.

Ако смятате, че детето ви е готово за организиран спорт, може да говорите с други родители за програми и класове за спорт и физическа активност във вашия район. Също така говорете с хората в програмата и дори с инструктора за възрастовата група в която да запишете вашето дете. Отидете заедно и гледайте как другите деца играят. Това е добър начин да изградите програма са децата, в която се забавляват.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 27.04.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още