Начало Блог Добри обноски за деца - Право на избор или приоритет

Добри обноски за деца - Право на избор или приоритет

(Време за четене: 2 минути и 41 сек)
Абонирай се
Good manners for children - Right to choose or priority

Ако вашето бебе е вече на две години, тогава трябва да започнете да му казвате какви са добрите нрави. Естествено, абсолютно не е нужно да претоварвате бебето с голям брой ограничения и забрани.

Въпреки това, то трябва да знае в кои случаи е необходимо да каже „благодаря“, „здравей“, „довиждане“, „извинявай“ и др. Не забравяйте да похвалите бебето, ако използва тези думи. Ако обаче някога забрави да се извини, не го критикувайте, а деликатно подсетете: „Какво трябваше да кажеш сега“.

Ако искате да научите детето си от ранна детска възраст на правилата на учтивостта, тогава трябва да дадете свой собствен пример. Не забравяйте от време на време да му четете книги по тази тема.

Важно е самите вие да насадите у младите, концепции за създаване на справедливост и съпричастност. Те ще помогнат да поддържа приятелството в продължение на дълги години. Ако детето ви каза, че има конфликт с приятел, тогава трябва да му препоръчате как да сключи мир с него.

Ако вашето дете вече е в предучилищна възраст, тогава то трябва да знае как да се държи правилно на масата или да напише поздравителна картичка на роднини. Шестгодишните, вече знаят как правилно да общува с връстниците си. Много вероятно е, обаче ще периодично да коригирате поведението му.

Ако вашето младо същество все още не е навършило 6 години и не е имало време да се сприятели, тогава трябва да го научите да бъде приятел. Обяснете на детето си как да започне разговор. Както знаем, преди да започнете разговор, най-добре е да се усмихнете на човека, с когото разговаряте. Тогава може да каже: „Здравей. Казвам се…. Бих искал да се запозная. Нека да играем. "

Добрите маниери не бива да се „пазят“ само за специални поводи или за гости. Детето трябва да научи, че трябва да бъде учтиво, дори в ситуации, когато разговаря с майка си. По правило младите същества изискват постоянно внимание от майките и татковците. Затова е препоръчително да научите детето на търпение.

Ако имате неотложни въпроси и малкото иска да играете с него, тогава е препоръчително да го помолите да изчака, докато сте свободни. Също така трябва да обясните на бебето, че когато разговаряте с някой от възрастните, тогава не трябва да прекъсва разговора ви.

Децата в училище, вече трябва да знаят как точно да се държат на масата. Обяснете на детето, че ако има нужда да стане от масата, то трябва да поиска разрешение от възрастни. Освен това не бива да се цупи на масата.

Сега нека да поговорим за проблема с лошия език.

Два фактора причиняват нечестив език у младото същество. Това е културата на другите и неговото израстване. По-голямата част от децата разпознават лоши думи в институция, на улицата, както и докато гледат всякакви филми. Не изпускайте от поглед факта, че всяко дете абсорбира непознати думи като гъба и ги прилага в разговори.

Когато детето, казва лоша дума, мама и татко обикновено започват да го критикуват. И това е разбираемо. Кой родител иска детето да кълне? Отрицателната реакция на възрастните, обаче често води до факта, че младото същество впоследствие постоянно произнася забранени фрази. Това е така, защото детето иска да шокира родителите или да им покаже гнева си.

Ако говорим за дете на преходна възраст, тогава то най-вероятно се опитва да използва своя неправилен език, за да докаже своята независимост. Не изпускайте от поглед факта, че някои приятели на вашето дете вероятно използват лоши думи през цялото време. В този случай детето използва нецензурни думи само, за да не изглежда като черна овца, пред връстниците си.

Когато вашето младо същество започне да се изразява, трябва да контролирате емоциите му. В никакъв случай не създавайте интрига. В противен случай само ще влошите ситуацията. Много възрастни правят грешка, които казват на своя син или дъщеря: „Не смяташ ли, че вече трябва да спреш да използваш такива думи!“ Подобни инструкции не решават проблема. Трябва и да забравите за яростта.

Най-добрият залог е да запазите спокойствие.

Когато обаче младото същество започне да псува, тогава проблемът също не бива да се пренебрегва. Говорете периодично с детето си. Използването на нецензурни думи не трябва да се превръща в навик. Ако дете обижда или да се кълне, много майки и бащи използват наказание. Това може да е лишаване от възможност за игра на компютъра или намаляване на размера на джобните пари.

Изяснете на подрастващото, че негативните емоции могат да бъдат изразени, без да използвате лоши думи. И дори ако детето ги чуе от възрастните, абсолютно няма нужда да копира поведението на изреклия ги.

Понякога се случва така, че профанацията показва, че детето има сериозни проблеми. Ако лошите думи излязат неволно от устните на детето и то по никакъв начин не може да се отърве от този навик, това може да означава, че има проблеми с общуването с приятели или трудности в ученето. В този случай трябва да поговорите с малкото същество, за това, което го притеснява.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 19.04.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още