Начало Блог Детегледачка с настаняване

Детегледачка с настаняване

(Време за четене: 3 минути и 7 сек)
Абонирай се
Babysitter with accommodation

За много от хората „детегледачка с настаняване“ звучи като нещо екзотично, по-скоро американско или западноевропейско, отколкото приложимо по нашите ширини. Истината е, че този вид гледане на деца набира все по-широка популярност и у нас. Доста родители започват да търсят точно този вид услуга. От друга страна, все повече бавачки са склонни да поемат такъв тип ангажимент. Така че, екзотика или не, решението бавачката да живее в дома на семейството има своите предимства.

Първо, да изясним какво се разбира под термина „детегледачка с настаняване“. Това е вариантът, при който бавачката живее в дома на семейството, за чието дете се грижи.

Кои са причините, поради които се избира такъв вид гледане на деца?

В повечето случаи родителите отсъстват регулярно, за цяло денонощие или за през нощта. Може да пътуват в командировка за няколко дни в седмицата и да отсъстват изцяло от къщи. Може да работят нощни смени и да не се прибират за през нощта. Може единият родител да отсъства, а другият да не се чувства достатъчно комфортно да се грижи сам за децата вкъщи или да има нужда от допълнителна подкрепа и сигурност. Може в семейството да има новородено, което е свързано с многократни будения и ставания през нощта и чрез бавачката, която да поеме грижите тогава, да си осигурят повече време за почивка, сън и спокойствие. Друг вариант би бил да има новородено и друго дете в семейството. Чрез детегледачка с приспиване семейството може да си осигури помощ или с малкото бебенце, за което да полага специални грижи, или с по-голямото дете, чрез което родителите могат да отделят повече внимание на пеленачето. Вариантите са много. Всяко семейство има специфични нужди, така че всеки би се възползвал от опцията „детегледачка с приспиване“ по свои причини и следван от своите необходимости.

Какво трябва да се осигури на бавачката?

Предвид това, че семейството и детегледачката ще делят един дом, но все пак всеки трябва да има своето лично и неприкосновено пространство, следва да се осигури най-малкото собствена стая на бавачката, в която да се настани, да подреди вещите си, и в която да нощува. Още по-добре би било към стаята да има собствен санитарен възел (баня с тоалетна). А за семействата, разполагащи с повече пространство и финансова възможност, осигуряването и на малка кухня с трапезария или хол би било перфектният вариант. Всичко това е приложимо за семейства, които живеят в големи апартаменти, мезонети или къщи.

Друго, което би следвало да се осигури на бавачката в този случай, е прехраната. Дали тя ще се храни заедно със семейството или с децата, за които се грижи, дали ще й бъдат осигурени продукти или кетъринг, или пък ще й се заплаща допълнително за храна, всичко е въпрос на договорка между нея и родителите. Може дори да се избере вариант, в който семейството не поема ангажимента за изхранването на детегледачката, но трябва да се има предвид, че всяко едно улеснение осигурява повече спокойствие, комфорт и разбирателство между страните. В крайна сметка, бавачката става част от семейството. Тя прекарва ежедневието си с децата и родителите, чрез което създава по-силна връзка с тях, така че отношението към нея трябва да е с уважение и разбиране. А да не забравяме, че родителите са я подслонили, тя се грижи за децата им - какво по-важно от това да се поддържат взаимно топли отношения?

Отговорности на бавачката

Какви ще са точно задълженията и отговорностите на детегледачката с приспиване е въпрос на договорка на двете страни (родители и бавачка). Но най-общо казано, детегледачката може да има ангажимента да се грижи за децата вкъщи – да играе с тях; да внася ред и дисциплина спрямо разбиранията и уговорките с родителите; да им помага с писането на домашни, ако са ученици; да им поднася храната, отсервира и почиства след тях; да води и взима децата от градина, училище или допълнителни занимания и уроци; да се грижи за децата през нощта при нужда; да полага грижи за новородено и ред други.

Особености при наемането

Предвид по-нестандартната услуга, наемането на бавачка с настаняване има и своите особености. Подборът трябва да е много внимателен, да се отдели достатъчно време за разговори, интервюта, проверка на препоръки. Определено родителите не трябва да бързат с избора си, за да не се стигне до бързото разделяне с бавачката, от което биха страдали и двете страни. А и все пак, те вкарват външен човек в къщата си не само през деня, но и през нощта, така че трябва да са двойно по-прецизни в избора си.

Колкото до работния график на бавачката, той трябва да е предварително добре обсъден, за да са наясно и двете страни. Колко дни от седмицата ще работи детегледачката и по колко часа? В кои дни ще почива? Ако трябва да поеме непредвидено гледане, какво ще е екстра заплащането й? Това, че тя живее в къщата заедно със семейството, не е причина да се очаква от нея да се грижи постоянно за децата.

Предвид факта, че семейството е осигурило квартира и прехрана на бавачката, може да се очаква, че заплащането й ще бъде и една идея по-ниско от това на детегледачка, която би идвала само за определен брой часове на ден. Бавачката с настаняване печели време и от липсата на пътуване до работното си място, а родителите имат шанса да излизат по-често навън без децата си, без да се чудят на кого да ги оставят.

В заключение бихме казали, че опцията „детегледачка с настаняване“ далеч не е толкова страшна и непрактична както за семейството и децата, така и за самата бавачка. Замислете се и ако се навиете да пробвате този вариант, винаги може да използвате нашата агенция за подбор на детегледачки и нашата платформа на bavachki.bg за намиране на работа.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 18.04.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още