Начало Блог 8 причини, поради които бавачките напускат

8 причини, поради които бавачките напускат

(Време за четене: 3 минути и 17 сек)
Абонирай се
8 reasons why nannies leave

Какво кара една бавачка да напусне работа? Как родителите се справят с подобна ситуация?

Предизвикателствата са неизбежни във всяка работа, но да бъдеш бавачка често изправя пред низ от изпитания и новости.

За да се справяте с различните висоти, на които ви изстрелва професията, научете какво се случва и кои причини разделят детегледачките и семействата.

Раздялата никога не е лесна!

Най-голямото предизвикателсво за една детегледачка е раздялата със семейството.

"Когато прекарвате години от живота си, обичайки, отдавайки грижите за дете, вие се влюбвате в това дете".

Ако се разтършувате, за да научите какво кара една бавачка да напусне работа, ето и най-често срещаните ситуации:

  • Натоварващо работно време:

Твърде много часове, недостатъчно заплащане, неоценени отговорности. Много пъти , родителите се възползват от времето на бавачките.

Когато един родител често се връща в къщи късно, без предизвестие или принуждава своята бавачка да работи "извън часовете си отредени за работа", тя може да се отегчи от задълженията си. Най-лошото идва, когато се засегне неприкосновеността на личния й живот и не се оценява коректно.

Родителите трябва да уважават свободното време на гувернантката си. Ако имат нужда от нея да дойде по-рано или да остане по-късно е важно да се дава предизвестие.

И ако нямате договор с бавачката, в който са уточнени часове, отговорности и такси може да се очаква в даден момент сама да напусне.

  • Промяна в отговорностите:

Често семейство, което наема бавачка, използва като домакиня. Почистването на дома, готвенето, оправянето на леглата на всички живущи не са част от отговорностите на една детегледачка.

"Грижата за дете е най-удивителното нещо", но тя може да се превърне в най-уморителното нещо, още повече, ако сте отговорни за домакинските задължения, като например почистване, готвене и пране".

Задълженията и предпочитанията за начина, по който тези ангажименти се изпълняват - трябва да бъдат предварително договорени. Това трябва да стане от самото начало, както и самата бавачка да е насяно, че детето е нейният най-голям приоритет.

Когато възникнат промени или допълнения в задълженията, родителите трябва да се консултират с бавачката, за да види дали тя се чувства удобно с новото натоварване. И, разбира се, да се договори допълнително заплащане.

  • Въпросът за заплащането:

Семействата невинаги разбират, че заплащането на детегледачката е нейното препитание. В този ред на мисли е справедливо да получават платени отпуски и ваканции. Те също плащат данъци и застраховки, а работата им улеснява живота им.

Несъгласието относно заплатите е най-честата причина, поради която бавачките напускат работа. Гувернантката може да иска справедливо заплащане за работата, която върши, но родителите, често се опитват да спестят от бюджет или не осъзнават коя е справедливата цена, за извънреден труд.

За съжаление съществуват взаимоотношения между бавачки и работодатели, които не следват най-добрите практики.

За да не се получават недоразумения и, за да не остава някоя страна ощетена е важно в самото начало да се договорят двете страни. Това става с подписване на двустранен договор, преди наемането.

  • Асоцииране:

Да бъдеш нонстоп в къщата за дълги часове всеки ден, често прави не само децата асоциирани, но и детегледачките. Важно е родителите да насърчават дейности, които позволяват на бавачката да създава социални кръгове и да получават нови преживявания по време на дежурство. В тях може да са включени занимания като да взема децата на разходка в местния парк, да ги води в зоологическата градина, музея или детската площадка и да се присъединят към други групи на близка възраст. Дори самите бавачки трябва да предлагат идеи за излети, пикник и забави като начин да помагат децата да се учат и да практикуват социализиране.

Важно е бавачката да изгради доверие в семейството. За целта тя трябва да излъчва увереност от първия ден. Това ще помогне на родителите да се чувстват по-комфортно, като позволяват известна гъвкавост в дейностите и дестинациите.

  • Промяна в личния живот:

Когато се появяват променящи се лични обстоятелства, като ангажимент, брак, връщане в училище, загуба на транспорт или заболяване, понякога детегледачките се принуждават да се преместят и напуснат - освен ако не могат да се споразумеят с нови опции в трудовите отношения.

  • Различни философии за грижи за деца

Понякога мирогледът и философията на родителите за отглеждане на деца са несъвместими с професионалния опит на утвърдената бавачка. Тогава тя може сама да се откаже от работата, усещайки опасност за детето и сблъсквайки се с невъзможност да убеди родителите в това.

Всички родители предпочитат собствените ценности и системи за убеждения за отглеждането на деца да се вземат предвид от бавачката им. Но наемането на бавачка означава също да се доверите на нейните умения и да й дадете свободата да се грижите за дребни детайли.

  • Неоценени усилия:

Дори добре платената работа, може да се окаже недостатъчна, за да задържи бавачката на работното й място.

Грижата за децата взимат сърце, ангажираност, търпение и множество компромиси. Родителите трябва да признават усилията на бавачката от време на време, особено във важни моменти за самата детегледачка – рожден ден, личен ангажимент, празник и пр.

Без значение колко заети са родителите, те винаги могат да кажат "благодаря ". Да благодарим понякога може да направи и най-ужасния ден страхотен!

  • Недостатъчна комуникация

Отношението между бавачка и майка включва две партии с различен произход, които се съчетават със споделена цел успешно отглеждане на децата. Без ясна и постоянна комуникация, разочарованието и негодуванието са много вероятни да се настанят трайно, а това да охлади чувствата.

Когато са на лице добрата комуникация и взаимно уважение, шансовете са големи. Кажете това, което мислите.

Запомнете: Както работодателят, така и детегледачката не могат да четат мисли.

Правете ежедневна двуминутна среща в края на всеки ден, за да преодолеете нещата, които се случиха този ден. И в края на седмицата или на всяка седмица направете по-дълга среща, в която да обсъждате как вървят нещата, както и ново появили се въпроси, опасения, безпокойство.

За да работи тази работа е важно всеки да създаде атмосфера на уважение, доверие и откритост. Без тези важни ценности връзките между бавачката и семейството в крайна сметка се провалят. Търсенето на нова работа или нова бавачка не е лесно. Ако връзката не работи, опитате да я спасите, доколкото зависи от вас.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 08.05.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още